Informatie over het koor

In het kader van het 50-jarig jubileum gaf Cappella op 22 april 2023 een concert waarbij het Magnificat van Bach en het Gloria van Vivaldi  zijn uitgevoerd. Bij dat concert mochten we 270 bezoekers verwelkomen.

In mei 2022, tijdens een koorreis naar België, gaven wij een concert in de basiliek van de Abdij van Val Dieu en verleenden wij onze medewerking aan de Protestantse viering in de St. Janskerk in Maastricht. 
In de tweede helft van 2022 voerden wij het  traditionele Allerzielenconcert uit in Oegstgeest en Wassenaar. Ook organiseerden wij eind november 2022 o.a. met oud-leden van het koor met groot succes een scratch.  En tussendoor waren er verschillende kleinere bijdragen aan kerkdiensten en concertreeksen.
Op 9 april 2022 organiseerden wij twee keer een goed bezocht Passieconcert met o.a. Jesu, meine Freude van J.S. Bach.

In 2019 maakt het koor onderdeel uit van de muziekproductie Hear my Voice van Kunstklank, met concerten in de Sancta Maria in Noordwijkerhout, met onder andere het Stabat Mater van Karl Jenkins. 

In 2018 vierde Cappella haar 45-jarig bestaan met een feestelijk concert in Italiaanse sferen met onder andere het Gloria van Vivaldi.  Een deel van de videoregistratie van dit concert vindt u hier.
Ook in 2018 heeft het koor een indrukwekkende uitvoering gegeven van de liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos, op muziek gezet door Serge Rachmaninoff. Zowel bij kaarslicht in de tot de laatste plaats bezette Groene Kerk, als een dag later in de RK Kerk te Overveen in de late middagzon.

In 2016 werd in twee uitverkochte concerten (Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en de Oude Jeroenskerk in Noordwijk) het 40-stemmig Spem in Alium van Thomas Tallis uitgevoerd in samenwerking met het kamerkoor Quod Libet uit Den Haag aangevuld met een aantal projectzangers. Naast dit werk van Tallis werden o.a. werken van MacMillan, Whitacre en Allegri uitgevoerd. Voor een korte impressie van dit concert, klik hier.
Datzelfde jaar volgde het Requiem van Fauré met orkest.

In 2014 heeft het koor o.a. de Messe Solennelle van Louis Vierne, een mis voor koor en twee orgels uitgevoerd in de St. Jeroenskerk in Noordwijk. Deze kerk beschikt sinds 2014 over twee Maarschalkerweerd orgels, die passen in de de stijlperiode waarin deze mis is geschreven. 

In november 2008 is in samenwerking met de Christelijke Harmonievereniging  Crescendo uit Sassenheim, Het Goylants Kamerkoor uit het Gooi en het Collegium Vocale uit Zaandam het Requiem van Frigyes Hidas op verschillende locaties uitgevoerd.


Onder meer de volgende werken hebben ook op het programma gestaan: het Magnificat, het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion van J.S. Bach; Die Schöpfung van Haydn; de mis voor koor en blazers van Stravinsky en het Requiem van Mozart

Van tijd tot tijd verleent het koor medewerking aan kerkdiensten en uitvoeringen in het kader van Fonds1818 (ziekenhuizen en zorginstellingen).

In de loop der jaren heeft het koor een aantal CD’s uitgebracht.  Zo werd in 2001 een cd opgenomen met het door Dirk Zwart gecomponeerde Licht voor de wereld. Het koor heeft ook de première van het stuk voor haar rekening genomen. In 2012 heeft het koor een CD opgenomen met werken van Jaco van Leeuwen, de cantor-organist van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. 

De muzikale leiding van het koor was 25 jaar lang in handen van Theo Tobé. Hierna kwam Dick Duijst (5 jaar) en Martin van der Bruggen (1 jaar) en Cor Brandenburg (7 jaar). Vanaf 2013 stond het koor tien lang onder leiding van Rens Tienstra. Met Rens is het koor weer nieuwe muzikale wegen ingeslagen. Zo zijn er de afgelopen jaren een aantal concerten en uitvoeringen geweest rond Allerzielen en Allerheiligen, zowel in de Groene Kerk in Oegstgeest als daarbuiten. Bij die gelegenheden voerden we muziek uit van Daan Manneke (Rens was een van zijn laatste leerlingen), Ton de Leeuw, James MacMillan, de familie Bach en muziek van nog veel meer componisten uit diverse tijdperken.
Op dit moment is Ilia Belianko (klik op zijn naam voor meer informatie) onze dirigent.

Het koor telt ongeveer vijfentwintig leden.
Inmiddels bestaat het koor 50 jaar. In dat kader werd er door de lokale zender Sleutelstad een interview uitgezonden met voorzitter Jaap Booij en dirigent Rens Tienstra. U kunt dit interview tergzien via onderstaande link.

Klik >> hier

Zie de agenda voor informatie over toekomstige uitvoeringen.
Copyright © 2023 by "M@rtDesign"
All Rights reserved
CAPPELLA PRO CANTIBUSCAPPELLA PRO CANTIBUS