Agenda
Copyright © 2024 by "M@rtDesign"
All Rights reserved
CAPPELLA PRO CANTIBUSCAPPELLA PRO CANTIBUS
24 Maart 2024: Palmpasen concert
Groene of Willibrordkerk Oegstgeest
Aanvang: 16:30 uur

Traditiegetrouw heeft Palmzondag met de intocht van Jezus in Jeruzalem een feestelijk karakter. Tegelijkertijd is deze zondag ook de eerste dag van de Stille Week, waarin het lijden en sterven van Jezus centraal staat. In het concert is deze tweedeling goed te horen. Waar Giovanni da Palestrina’s gregoriaanse antifoon Pueri Hebraeorum (The children of the Hebrews) nog ingetogen is, pakken de latere componisten Bartholomäus Gesius, Thomas Weelkes en Franz Schubert uitbundig uit in hun Hosanna’s. Voor het lijdensverhaal is gekozen voor de ‘Passion nach dem Evangelisten Johannes’ van de Duitse componist Christoph Demantius (1567-1643). Het is een onbekender maar intrigerend zesstemmig werk waarin het koor ook de passages zingt die normaal gesproken door solisten worden uitgevoerd. Verder worden er werken gezongen van Tomás Luis de Victoria, William Byrd en Johann Sebastian Bach.
De toegang tot het concert is gratis. Er is een collecte bij de uitgang. Het koor staat onder leiding van de nieuwe dirigent Ilia Belianko

2 juni 2024: Literair concert
Regenboogkerk
Aanvang: 15:30 uur

Dit concert heeft het thema 'Luisteren'. Gezongen muziek wordt afgewisseld met voordrachten van Oegstgeester schrijvers.